У Білому домі зробили важливу заяву про можливість захоплення Києва: деталі

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван зробив важливу заяву щодо війни РФ проти України

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван зробив важливу заяву щодо війни РФ проти України - він вважає, що російський диктатор Володимир Путін більше не зможе захопити українську столицю. Про це він повідомив в інтерв'ю CNN.

За його словами, за рік після початку великої війни Україна вже завадила Росії здійснити її головну мету – захопити Київ. Він зазначив, що метою Росії в цій війні було стерти Україну з лиця землі, захопити столицю і знищити Україну, поглинути її Росією.

Салліван заявив, що росіяни не зможуть цього зробити, доки Україна чинить опір, а США підтримують її.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки разів в українській столиці оголошували сигнал повітряної тривоги за рік повномасштабної війни Росії проти України. Запущено сервіс, який вважає кількість повітряних тривог за певний період у різних містах.

Згідно зі статистикою, за останній рік з 24 лютого 2022 року по 23 лютого 2023 року У Києві та області прозвучало 1608 тривог із середньою тривалістю трохи більше години.

Найдовша сирена за цей час була у Києві 27 травня. Вона звучала тоді близько шостої години. За кількістю тривог за цей рік на першому місці також Київ. У столиці вони пролунали понад 600 разів.

Також сервіс розраховує середньостатистичні дані щодо кількості тривог по днях та годинах. Так, частіше сирени звучали по середах у проміжок часу між 12:00 та 18:00. При цьому повідомлень про вибухи за цей час, коли звучали сирени, було 132.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися