Київрада призначила омбудсмена з прав людей з інвалідністю

Офіційно в Києві зареєстровано 160 тисяч осіб з інвалідністю. Питаннями їх життя в Києві займеться Леся Петрівська

У Києві з'явився Уповноважений з прав людей з інвалідністю. Їм стала Петрівська Леся Станіславівна. За відповідне рішення проголосували 99 депутатів Київради на засіданні 23 лютого.

"Уповноважений буде забезпечувати здійснення Київською міською радою конституційних повноважень щодо забезпечення додержання прав і законних інтересів людей з інвалідністю, в тому числі, які отримали інвалідність в зоні проведення антитерористичної операції, інвалідів війни", - сказано в повідомленні прес-служби Київради.

За словами Петрівської, офіційно в Києві зареєстровано 160 тисяч осіб з інвалідністю, і ще велика кількість людей, які належать до маломобільних груп населення. І столиця "повинна стати більш комфортною та доступною для них".

Нагадаємо, що в 2009 році Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про права осіб з інвалідністю. З того часу питання Уповноваженого з прав людей з інвалідністю набуло особливого значення, зокрема у 2014 році призначений Уповноважений Президента України, а у 2017 році створена посада Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю.

Леся Петровська - депутат Київради, співзасновник ГО Всеукраїнська асоціація перекладачів жестової мови і людей з інвалідністю. Виросла в сім'ї людей з інвалідністю та понад 16 років її діяльність пов'язана із захистом прав людей з інвалідністю. Працює перекладачем жестової мови.

Як повідомляв портал "Коментарі", діти з інвалідністю потребують не тільки особливої уваги, але і в елементах інфраструктури, які могли б враховувати особливі потреби. Саме з такою метою в Києві запустили пілотний проект соціального таксі. Така служба унікальна не тільки для Києва, а й для всієї України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися