У Генштабі ЗСУ розповіли, як Росія хотіла взяти Київ: точний план

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Шаптала розповів, як російські окупанти планували захопити українську столицю на початку повномасштабного вторгнення

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Шаптала розповів, як російські окупанти планували захопити українську столицю на початку повномасштабного вторгнення. Про це стало відомо з його коментаря у фільмі журналіста Дмитра Комарова про рік великої війни.

За його словами, був план із захоплення Києва за чотирма напрямками. Перше – це з Чернігівського, який розвивався у напрямку Броварів, наступний – із Сум, який мав вийти на трасу Одеса-Київ, далі – напрямок через Чорнобильську зону, і наступний – через Житомирську трасу з білоруського кордону на Одеську трасу.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін хоче окупувати українську столицю. Про це стало відомо із коментаря глави держави, який він дав в інтерв'ю виданню ВВС Україна.

За його словами, Путін досі хоче окупувати Київ.

"Але їхні ідеї, місія та надія стосуються всієї України. Щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну", – сказав Зеленський.

Гарант наголосив, що, незважаючи на всілякі плани ворога, українці сильні та здатні дати відсіч.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися