У Києві могли підірвати мости через Дніпро: деталі від Міноборони

В українській столиці на початку повномасштабного вторгнення могли підірвати мости через Дніпро, щоб не пустити російських окупантів до урядового кварталу

В українській столиці на початку повномасштабного вторгнення могли підірвати мости через Дніпро, щоби не пустити російських окупантів до урядового кварталу. Про це стало відомо із коментаря міністра оборони України Олексія Резнікова, який він дав у фільмі журналіста Дмитра Комарова про рік великої війни.

За його словами, якби росіяни прорвали оборону в Чернігові та Сумах, уже в столиці довелося б підривати мости, щоб не впустити їх до центру прийняття рішень – тобто до урядового кварталу.

"Всі мости були заміновані. Була команда та інструкція у разі, якщо прорив, то обрізати можливість переходу з лівого берега на правий", - сказав Резніков.

Нагадаємо, що начальник Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Шаптала розповів про те, як російські окупанти планували захопити українську столицю на початку повномасштабного вторгнення.

За його словами, був план із захоплення Києва за чотирма напрямками. Перше – це з Чернігівського, який розвивався у напрямку Броварів, наступний – із Сум, який мав вийти на трасу Одеса-Київ, далі – напрямок через Чорнобильську зону, і наступний – через Житомирську трасу з білоруського кордону на Одеську трасу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ЭДВАРД

2 березня 2023, 14:34

Не скорити мене вам ніколи, Не зламати щуру мою волю, Суд нациста-ординця з москові, Не схилюсь, не сприйму я як долю!

Віктор

1 березня 2023, 11:00

Він "забув", що основни сили наступали з білорусії.

Черчилль

28 лютого 2023, 13:14

Ха! Им надо думать как спасать московские болота, т.к. Украина дронами обложила большую часть запада рашки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися