У Києві з 1 березня підвищать пенсії: скільки та кому чекати більше грошей

В українській столиці з 1 березня підвищать пенсійні виплати — йдеться про індексацію

В українській столиці з 1 березня підвищать пенсійні виплати – йдеться про індексацію. Про це стало відомо із коментаря, який дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

За його словами, пенсії зростуть на 20%. Індексація торкнеться 10,5 мільйонів пенсіонерів. Виплати також буде підвищено для пенсіонерів силових відомств. Більше того, пенсії зростуть і для громадян, яким їх було призначено у 2020-2022 роках.

Він нагадав, що в умовах війни ресурси держави обмежені. Пріоритетом залишається фінансування нашої оборони.

Тому уряд ухвалив рішення, що максимальний розмір підвищення складе 1,5 тисячі гривень. Тоді як мінімальне підвищення буде 100 грн навіть у разі, якщо з розрахунку сума індексації менша.

Хто отримає додаткові виплати: пенсіонери старше 80 років отримуватимуть додатково 570 грн щомісяця, для пенсіонерів у віці 75-80 років доплата становитиме 456 грн, для пенсіонерів у віці 70-75 щомісячна доплата буде 300 гривень.

З 1 квітня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Влітку індексація торкнеться пенсіонерів-науковців, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

1 березня 2023, 10:11

Київ вже відділився? Клічко - президент?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися