Відключення світла у Києві можуть розпочатися після потепління: причини

В українській столиці можуть розпочати відключення електроенергії після серйозного потепління цього року

В українській столиці можуть розпочати відключення електроенергії після серйозного потепління цього року. Про це стало відомо із коментаря, який дав колишній міністр енергетики України та голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков в інтерв'ю каналу Настоящее время. 

За його словами, незважаючи на масований ракетний обстріл, енергосистема країни впоралася з викликом – прогноз росіян, що українці замерзнуть взимку не виправдався. У той же час значні пошкодження енергосистеми вимагають бережливого користування, а нестача світла може статися влітку. Він зазначив, що коли влітку потеплішає, включатимуться додаткові прилади – кондиціонери, холодильники – це також може спричинити дефіцит. Енергетикам вже потрібно готуватися до ремонту обладнання та наступного осінньо-зимового максимуму.

"Вже думають про можливість експорту електроенергії, щоб заробити гроші на відновлення енергосистеми. Але це досить короткий період. Про економію електроенергії забувати не варто, як і про 100% оплату послуг", - сказав Плачков.

Нагадаємо, що в Таращанській громаді на території Київської області встановили потужний генератор, який матиме критичну інфраструктуру за можливих проблем з електроенергіями. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міський голова Таращі Михайло Кривошеєв.

За його словами, цього тижня місто отримало потужний дизельний генератор. Він стане у пригоді для того, щоб забезпечити харчування об'єктів критичної інфраструктури у разі знеструмлення.

"Це значна підтримка для громади від заступника голови Київської обласної військової адміністрації та Говарда Баффета, який очолює фонд Howard G. Buffett Foundation", - заявив він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися