У Києві кардинально змінять систему оповіщення населення (ФОТО)

Як інформуватимуть про надзвичайні ситуації

У Києві вдосконалюють систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Про зміни розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, працювати над змінами в системі оповіщення населення про надзвичайні ситуації розпочали до повномасштабного вторгнення російських окупантів в України. За зразок взяли системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі. Перші об’єкти реконструйованої системи у Києві вже протестували. Це 15 точок оповіщення у Деснянському районі столиці.

За два тижні у Деснянському районі Києва встановлять іще 12 точок оповіщення. Загалом у Деснянському районі передбачено встановити 47 точок сповіщення, по всьому Києву – 630.

Нова система оповіщення населення про надзвичайні ситуації може працювати близько тижня без електропостачання на резервному обладнанні. В умовах відключення всіх операторів зв’язку ця система працюватиме автономно та із застосуванням штучного інтелекту. Окрім формування сигналу "Увага всім", нова система оповіщення населення про надзвичайні ситуації у Києві дозволяє виконати індивідуальне на кожен гучномовець сповіщення  громадян у залежності від типу надзвичайної ситуації, її масштабу та прогнозу розвитку. Загальна вартість оновлення системи оповіщення населення становить близько 400 мільйонів гривень. Всі ці роботи у Києві планують завершити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, в Борисполі стався вибух, який вщент зруйнував котельню. Вибух прогримів на вулиці Броварській. Внаслідок вибуху зруйновані дах та стіна котельні. Загиблих та потерпілих немає. Причини вибуху встановлюють.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа на підприємстві. Дим було видно за кілометри. Горіли склади із лакофарбовими матеріалами на вулиці Кирилівській. Пожежу на площі у 2000 тисячі квадратних метрів гасили майже сотня рятувальників.

Дивіться також відео, як у Київській області піротехніки знищили уламки ворожого дрона-камікадзе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися