Безкоштовне харчування в школах Києва: пільговиків стане більше

Комісія Київради підтримала додаткові пільги для киян-учасників АТО, Героїв Небесної Сотні і постраждалих учасників Революції Гідності

Важливість питання харчування школярів в навчальних закладах складно переоцінити. Київська влада вирішила збільшити соціальний захист деяких категорій населення, зокрема, надавши їм безкоштовні обіди в школах столиці.

Так, на засіданні ПК Київради з питань охорони здоров'я та соціальної політики депутати підтримали надання додаткових пільг і гарантій киянам-учасникам АТО і членам їх сімей, Сім'ї киян-Героїв Небесної Сотні і постраждалим учасникам Революції Гідності, передає "Вечірній Київ".

Йдеться про можливість безкоштовного харчування дітей зазначених пільгових категорій в комунальних школах.

Безкоштовно зможуть харчуватися діти киян-учасників АТО, Героїв Небесної Сотні і постраждалих учасників Революції Гідності з 1 по 11 класи. Раніше ця норма поширювалася тільки на 5-11 класів комунальних шкіл для відповідних пільгових категорій.

"Цими рішеннями ми фактично розширюємо категорії дітей, які мають право на пільги. Раніше в комунальних школах харчувалися безкоштовно діти киян-учасників АТО, Героїв Небесної Сотні і постраждалих учасників Революції Переваги з 5-11 класи. Тепер ми додаємо категорію 1-4 класи. Таким чином харчування дітей відповідних пільгових категорій з 1 по 11 класи забезпечувати місто", - пояснює директор Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Олена Фіданян.

Відповідні проекти рішень повинен розглянути Київська міська рада на пленарному засіданні.

Як повідомляв портал "Коментарі", в київських школах будуть поступово відмовлятися від ведення паперових класних журналів, щоб не витрачати даремно час педагогів. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян. Так, за словами чиновника, основний недолік журналів - то, що вчителям потрібно вручну переписувати прізвища та імена учнів. Робити це доводиться багато разів. До того ж, вчителі часто носять журнал по школі, щоб інші вчителі позначили в ньому теми уроків і виставили оцінки перед канікулами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися