"Укрзалізниця" планує перейменувати київську залізницю: нові назви

Державна компанія "Укрзалізниця" планує перейменувати південно-західну залізницю - це буде зроблено в рамках дерусифікації топонімів

Державна компанія "Укрзалізниця" планує перейменувати південно-західну залізницю - це буде зроблено в рамках дерусифікації топонімів. У мобільному додатку Дія триває опитування щодо нової назви Південно-Західної залізниці у Києві.

Залізниця називається ще з часів Російської імперії, коли Україну вважали її південно-західною частиною. Зараз на вибір пропонують чотири варіанти: Київська залізниця, Московська залізниця, Центральна залізниця, Північна залізниця.

На час публікації вже проголосували понад 24 тисячі людей. Опитування триватиме до 10 березня. Віддати свій голос можна у категорії "Опитування".

Нагадаємо, що керівник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів про те, чи планується подорожчання вартості проїзду в підземці української столиці найближчим часом. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який він дав журналістам видання ТСН.

За його словами, метрополітен не ухвалює рішення про можливе підняття тарифів на проїзд, проте комунальники лише надають дані щодо собівартості перевезення пасажирів.

Він зазначив, що наразі у КМДА не обговорюється питання підняття тарифів у метро. Дані за собівартістю за 2022 рік ще не проаналізовано.

"Я вважаю, що вони не будуть об'єктивними, тому що ми довгий час не працювали в режимі перевезень (з березня по 16 травня) та пасажиропотік за минулий рік дуже низький, а собівартість перевезень вираховується з одного пасажира, тобто чим більше ми перевозимо населення , тим менша собівартість однієї поїздки. Тому це питання сьогодні не обговорюється", - сказав Брагінський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ПАВЛО

13 березня 2023, 22:50

ДОБРЕ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися