У Київській області виявили десятки осередків небезпечного молодіжного руху

Подробиці про ЧВК "Редан" розповіли в поліції

У Київській області виявили три десятки каналів нового небезпечного молодіжного руху прихильників ЧВК "Редан" й "АнтиРедану". Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, правоохоронці нарахували близько 1600 учасників небезпечних субкультур, яку поширює в Україні російська пропаганда. Серед учасників ЧВК "Редан" фактично порівну і дівчат, і хлопців, але здебільшого це – школярі, яким від 12 до 17 років.

У Київській області найбільш поширено російську субкультуру серед підлітків та молоді у Броварах, Борисполі, Вишгороді та Білій Церкві. Таким чином через дітей російські пропагандисти намагаються дестабілізувати криміногенну ситуацію. Правоохоронці проводять спеціальні кримінологічні профілактичні заходи, зокрема в навчальних закладах регіону. В них беруть участь фахівці кіберполіції, ювенальної, патрульної та кримінальної поліції.

В Центрі протидії дезінформації попередили про можливий зв'язок ПВК "Редан" з російськими спецслужбами. В організації оприлюднили інфографіку про те, що це за субкультура, як вона впливає на підлітків та як може бути пов’язана з російськими спецслужбами.

Днями у Києві встановили адміністратора чергового Telegram-каналу, який закликав молодь до конфліктів та бійок. 17-річний підліток підбурював однолітків до конфліктної зустрічі із представниками російської субкультури "Редан". Киянин вирішив влаштувати бійку із представниками молодіжної субкультури. Із юнаком та його батьками провели профілактичну бесіду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві попередили масову акцію прихильників російської субкультури "Редан" та викрили організаторів. Зустріч підлітків російської субкультури, яка поширилась в Україні, планувалася на Дарниці біля одного з торгових центрів. Поліцейські завчасно дізналися про цю "акцію" та встановили неповнолітніх координаторів. Підбурювачами виявилися 15-річна киянка та 14-річний хлопець.

Читайте також, як і центрі Києва вдалося попередити бійку між молоддю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

5 березня 2023, 09:45

Україна була, є і буде вічно! Там же /в фсб-шному "Редам"?/ гуртується наша МОЛОДЬ! А молодь схильна до тусовок, спілкування на теми історії, війни, фізичної сили, моралі, майбутнього світу. Люди добрі, так надайте цим готовим гурткам - своє, патріотичне, українське! Адже діти так просто вже не полишать ці зв"язки! І не треба! Маємо лише перевести на свої, патріотичні рейки, розкривати багатющу древню історичну правду України. Нашим колядкам, щедрівкам, культурі на символах крашанок - більше 6 тисяч років до Нашої Ери! Наші предки не були дурні, маємо найбільшу територію в Європі, хоч чужих не захоплювали. Пояснити їм історичну негативну загарбницьку роль утворення Росія, яка може навіть відповідальності не нести, бо своїх кордонів не має! Там лиш націлена москвою на "великість" і гегемонію в світі, на вічне розпалювання війн - РФія. Шануймось, включаймо свій розум, захищаймо своїх дітей! Вчимо любові до Батьківщини, її захисту; добродійству, зміцненню здоров"я, розбудові майбутнього. Слава Україні! Героям слава!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися