У Києві випав сніг, якою буде погода цього тижня: прогноз

В Українському гідрометцентрі дали прогноз погоди на наступний тиждень

В Українському гідрометцентрі дали прогноз погоди на тиждень — очікується вельми змінна весняна погода. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого прес-службою Укргідрометцентру на його офіційних ресурсах.

За словами синоптиків, у Києві та Київській області, у понеділок, 6 березня, буде сильний штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Погода у столиці та регіоні буде хмарною із проясненнями з невеликими снігопадами. Температура Київської області у понеділок, 6 березня, коливатиметься від одного до шести градусів морозу, вдень – 1-6 градусів тепла. У Києві температура повітря вночі 2-4 градуси морозу, вдень - 2-4 градуси тепла.

Найближчим теплим буде 8 березня, прогнозує синоптик Наталія Діденко. За її прогнозом, у середу, 8 березня, у Києві буде до 10 градусів тепла, проте вже у четвер, 9 березня, у столиці суттєво похолодає.

Нагадаємо, що з іноптики розповіли, коли варто очікувати приходу весни до української столиці та інших міст країни, а також дали прогноз на найближчий час.

За інформацією завідувача відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а в Прикарпатті та Закарпатті — навіть на 5-6 ⁰С і більше. За оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою.

Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря. Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися