У Києві на небі помітили рідкісне природне явище: деталі (фото)

У небі над українською столицею 6 березня помітили рідкісне природне явище — йдеться про місячне гало

У небі над українською столицею 6 березня помітили рідкісне природне явище – йдеться про місячне гало. Відповідні знімки було опубліковано у соціальних мережах.

Відомо, що близько десятої вечора над Києвом у небі з'явилося величезне гало навколо Місяця з великим радіусом місячного кола. Місцеві жителі одразу почали фотографувати гарне оптичне явище та оприлюднити знімки у соціальних мережах.

Гало - це оптичне явище в атмосфері, що виникає через заломлення та відображення світла в крижаних кристалах. Його найпоширеніша форма - світле слабо забарвлене коло навколо Місяця або Сонця.

Зазвичай поява гало свідчить про зміни у погоді, наприклад, віщує похолодання чи прихід вологих атмосферних фронтів.

Нагадаємо, що в українській столиці 7 березня очікується різке погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, Укргідрометцентр обіцяє столиці на 7 березня хмарну погоду з проясненнями та південно-західним вітром 7-12 метрів за секунду. Вдень буде йти дощ і мокрий сніг, але не довго. Температура вночі від 1 до 3 градусів морозу, вдень – до 5 градусів тепла.

Прогноз погоди по Київській області на 7 березня: хмарно із проясненнями, уночі без істотних опадів, удень невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с. Температура області вночі від 1° тепла до 4° морозу, вдень 3-8° тепла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися