У Києві зростає безробіття серед молоді

Навантаження на одне робоче місце становить в середньому три людини

Карантин не кращим чином позначився на зайнятості населення столиці. Як повідомляють в Київському міському центрі зайнятості, молоді люди до 35 років становлять приблизно третину від зареєстрованих безробітних. Приблизно стільки ж не мають роботи у віці від 35 до 44 років, передає "Корреспонент".

"Основними причинами безробіття серед молоді є недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації і завищені вимоги до заробітної плати", - відзначають в міському центрі зайнятості.

Тільки за два місяці поточного року в Київський центр зайнятості звернулися 11 тис. Чоловік з молодіжного сегменту. Відзначається, що серед безробітної молоді - 82% службовців, 16% робітників і 2% осіб без професії або таких, які займали місця, що не потребують спеціальної підготовки.

При цьому 10,9% молодих безробітних перед тим, як звернулися в службу зайнятості, не працювали більше року.

Згідно з даними фахівців з кадрів, на одну вакансію в Києві претендують в середньому три людини. При цьому вакансій службовців мало (в середньому на 1 вакансію претендують 7 службовців), ситуація ж з робочими спеціальностями зворотна - кількість вакансій значно перевищує кількість претендентів на них.

Як повідомляв портал "Коментарі", під час карантину держава виплачує громадянам, які втратили роботу через пандемію коронавірусу, матеріальну допомогу. Загальна сума виплат безробітним досягла 15,8 мільярда гривень.

Джерело: https://kie.dcz.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися