У Києві з'явиться нова послуга у сервісних центрах МВС: деталі для водіїв

У сервісних центрах української столиці з'явиться нова послуга щодо номерних знаків для автомобілів

У сервісних центрах української столиці з'явиться нова послуга щодо номерних знаків для автомобілів. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий у соціальних мережах.

За його словами, через три місяці, а саме 3 червня 2023 року, набуде чинності наказ МВС України від 17 січня 2023 року № 10, яким визначено механізм замовлення онлайн платних або безкоштовних номерних знаків, що є в сервісному центрі МВС.

Автовласники в кілька кліків зможуть обрати та забронювати бажану комбінацію номерних знаків в Електронному кабінеті водія та одразу оплатити її, якщо було обрано платну комбінацію.

Протягом 10 днів користувачеві необхідно закріпити цей номерний знак у вибраному сервісному центрі МВС під час реєстраційних дій із транспортним засобом.

Нагадаємо, що в українській столиці планують кардинально змінити систему оплати проїзду у маршрутних таксі — йдеться про запровадження оплати банківською карткою з боку приватних перевізників. Про це стало відомо із коментаря глави Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігоря Моісеєнка, який він дав ТСН.

За його словами, запровадити безготівковий проїзд у приватних маршрутках міські чиновники планували ще до війни, але тоді не порозумілися з перевізниками.

"Наприкінці минулого року КДВА прийняла зміни до розпорядження, згідно з яким продовжили термін впровадження електронного квитка. Тобто було вирішено впроваджувати безготівкову оплату проїзду в маршрутках столиці після скасування військового стану в Україні. Але раптом виявилося, що столичні чиновники думають інакше, точніше мають плани запровадити безготівкову оплату в маршрутках вже цього року не чекаючи на закінчення дії військового стану", — заявив Моісеєнко.

Читайте также