Комендантська година у Києві: КМВА відповіла, чи скорочуватимуть її

У Київській міській військовій адміністрації прокоментували петицію з вимогою скоротити час тривалості режиму комендантської години в українській столиці

У Київській міській військовій адміністрації прокоментували петицію з вимогою скоротити час тривалості режиму комендантської години в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря начальника КМВА Сергія Попка журналістам видання ТСН.

За його словами, тривалість обмежень з 23:00 до 5:00, а зараз такі тимчасові рамки обґрунтовані вимогами безпеки громадян та сприяння виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ та правоохоронців.

"Ми регулярно переглядаємо питання щодо продовження комендантської години. Але таке рішення про скорочення тривалості комендантської години буде ухвалено лише після того, як КМВА спільно з командуванням Угрупування сил та засобів оборони Києва отримають для цього всі підстави: гарантії безпеки населення, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо", - сказав Попко.

Нагадаємо, що в українській столиці планують кардинально змінити систему оплати проїзду у маршрутних таксі — йдеться про запровадження оплати банківською карткою з боку приватних перевізників. Про це стало відомо із коментаря глави Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігоря Моісеєнка, який він дав ТСН.

За його словами, запровадити безготівковий проїзд у приватних маршрутках міські чиновники планували ще до війни, але тоді не порозумілися з перевізниками.

"Наприкінці минулого року КДВА прийняла зміни до розпорядження, згідно з яким продовжили термін впровадження електронного квитка. Тобто було вирішено впроваджувати безготівкову оплату проїзду в маршрутках столиці після скасування військового стану в Україні. Але раптом виявилося, що столичні чиновники думають інакше, точніше мають плани запровадити безготівкову оплату в маршрутках вже цього року не чекаючи на закінчення дії військового стану", — заявив Моісеєнко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися