У Києві відбудеться прощання із загиблим героєм Дмитром Коцюбайлом: дата

В українській столиці відбудеться прощання та похорон легендарного добровольця та Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою з російськими окупантами під Бахмутом

В українській столиці відбудеться прощання та похорон легендарного добровольця та Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою з російськими окупантами під Бахмутом. Про це повідомили у батальйоні "Вовки Да Вінчі", яким командував Коцюбайло.

Відомо, що 10 березня "Да Вінчі" поховають у Києві. Спочатку з Героєм попрощаються о 12:00 у Михайлівському соборі, а потім о 13:15 на Майдані Незалежності.

Дмитру Коцюбайлу було 27 років. На війну пішов у віці 18 років і всі ці роки продовжував боронити державу. У 2014 році він отримав тяжке поранення у Пісках Донецької області.

Після одужання повернувся на фронт. Молодший лейтенант, командир батальйону "Вовки Да Вінчі" у складі 67-ї окремої механізованої бригади. Глава держави своїм указом надав Дмитру у 2021 році звання Героя України.

Нагадаємо, що в українській столиці з'явиться вулиця на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у січні в авіакатастрофі у Броварах – нардепи передали до Київської міської ради звернення 150 парламентаріїв про увічнення пам'яті глави МВС.

З Київрадою було обговорено питання про запуск процедури, необхідної для перейменування. Нардеп Галина Янченко заявила, що отримала запевнення, що Київрада та КМДА максимально сприятимуть на всіх етапах процедури.

Читайте также