Відключень світла у Києві більше не повинно бути: деталі від енергетиків

В українській столиці немає причин для того, щоб відключати електроенергію – у національній енергетичній компанії "Укренерго" дали пояснення для мешканців

В українській столиці немає причин для того, щоб відключати електроенергію – у національній енергетичній компанії "Укренерго" дали пояснення для мешканців.

За словами енергетиків, ситуація в енергосистемі України є стабільною. Прогнозується, що вона залишатиметься такою і надалі за відсутності нових атак Росії на енергосистему.

Енергетики кажуть, що збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають зниження споживання. За даними Укренерго, працюють усі види електростанцій в енергосистемі і цього достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 25-й день поспіль і поки що не прогнозується. Причин для обмежень споживання поки що немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Нагадаємо, що у Київській міській військовій адміністрації прокоментували петицію з вимогою скоротити час тривалості режиму комендантської години в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря начальника КДВА Сергія Попка журналістам видання ТСН.

За його словами, тривалість обмежень з 23:00 до 5:00, а зараз такі тимчасові рамки обґрунтовані вимогами безпеки громадян та сприяння виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ та правоохоронців.

"Ми регулярно переглядаємо питання щодо продовження комендантської години. Але таке рішення про скорочення тривалості комендантської години буде ухвалено лише після того, як КМВА спільно з командуванням Угрупування сил та засобів оборони Києва отримають для цього всі підстави: гарантії безпеки населення, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо", - сказав Попко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися