У Yasno пояснили, чому у Києві відключають світло перед ракетними ударами

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому мешканцям української столиці превентивно відключають електроенергію під час ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому мешканцям української столиці превентивно відключають електроенергію під час ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, споживатися має стільки ж електроенергії, скільки вироблено, і навпаки. Вона працює і у цьому випадку.

"Уявимо мережу водопровідних труб: до однієї великої через насос приєднано багато маленьких, більш тонких. Насос тримає напір об'єму води з великої труби, зменшує його і подає в маленькі трубочки. Якщо цей насос розбити, швидше за все, тонкі трубочки розірвуться від сильного тиску в момент вибуху. З електромережами ситуація схожа", - пояснює топ-менеджер.

Якщо ракета потрапить у трансорматор, є ймовірність того, що мережі пошкодяться від сплеску напруги, або навіть сам генераційний об'єкт, тому що не буде споживання.

Ремонтувати їх доведеться довго, значно довше, ніж якась одна ланка системи, якщо в неї потраплять, коли все буде відключено. Саме тому нас заздалегідь вимикають під час атак.

Він резюмує: краще потерпіти без світла кілька годин, аніж потім тиждень чекати на ремонт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися