Зі снігу і дощу розпочинається березень у Києві

У перший день весни не варто очікувати суто весняної погоди, попередила на своїй сторінці в Фейсбуці метеоролог з пухнастим помічником Наталка Диденко:
"Весна зайде в Україну мокрим снігом та дощем. Переважно вночі - на Заході, Півночі, Вінниччині, Черкащині і на Луганщині.  А ось вдень 1-го березня ця зона опадів зсунеться і в більшості областей України очікується суха погода.

Температура повітря топтатиметься серед невеликих "плюсів", далі на тижні підвищиться.

Температура повітря поки що низькувата, вдень у понеділок передбачається близько +3 градусів.

У середу-четвер у столиці потепліє до +5+11 градусів".

 

Українські синоптики повідомили, що не варто чекати кліматичних рекордів від цьогорічного березня

"У березні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується в межах від 0 до 6 градусів тепла, в Криму до 3 градусів тепла. Це близько до середніх багаторічних значень", - йдеться у прогнозі, що розміщений на сайті "Укргідрометцентру".

За даними багаторічних спостережень, у березні середня місячна температура повітря зазвичай – від -3 до +2, на Закарпатті та крайньому Півдні – місцями +3 +6.

Щодо опадів – тут рекордів не прогнозують - очікують в межах багаторічної норми - 26-50 мм, в гірських районах 40-85 мм.   

Добре, хоч лютих морозів не бачать, бо у березні траплялися і абсолютний мінімуми температури  - 22-37°, на півдні України 11-27° морозу.

Народні знавці погоди попереджають – цього року православна пасха пізня, аж 2 травня, тож ранньої теплої весни чекати не варто.


А про погодні підсумки лютого, читайте





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися