На українській арктичній станції з'явилася згадка про Бучу (ФОТО)

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" дерусифікували вказівник

Буча з'явилася на найполярнішій точці України - арктичній станції "Академік Вернадський". Про це повідомляє Бучанська міська рада з посиланням на Національний антарктичний науковий центр.

Днями українські полярники дерусифікували вказівник, що відміряв відстань від цієї найпівденнішої точки країни до різних міст.

Оскільки вказівник прослужив понад 20 років, він потребував серйозного оновлення: як фізично, так і змістовно. Тож за роботу взялися лікар Василь Матковський та механік Максим Білоус.

На дороговказі перейменували Кіровоград на Кропивницький, змінили транслітерацію міст - Вінниці та Одеси, а також додали нові міста-символи України, зокрема, і Бучу.

Нагадуємо, що "Укрзалізниця" почала процес дерусифікації з Києва. Нульовий кілометр українських залізниць з 21 лютого знаходиться в Києві. Символічну позначку "нульовий кілометр" вже встановили на першій платформі Центрального залізничного вокзалу у Києві.

Протягом найближчих трьох років усі кілометрові знаки на залізниці планують замінити на сучасні світловідбивні. Окрім того, в "Укрзалізниці" запланували перейменування Південної та Південно-Західної залізниці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися