"Укрзалізниця" почала процес дерусифікації з Києва

Подробиці розповів керівник держпідприємства

Нульовий кілометр українських залізниць відсьогодні, 21 лютого, знаходиться в Києві. Про початок процесу дерусифікації розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, передають "Коментарі".

За його словами, символічну позначку "нульовий кілометр" вже встановили на першій платформі Центрального залізничного вокзалу у Києві.

"Раніше ми бачили кілометражні позначки на головному вокзалі країни, на яких було зазначено 856/857 км. Чому? Тому що близько сотні років ми мали розрахунок нульового кілометру від росії. Кладемо цьому край. Відтепер нульовий кілометр українських залізниць тут, у Києві, на Центральному вокзалі", — заявив Камишін.

Протягом найближчих трьох років усі кілометрові знаки на залізниці планують замінити на сучасні світловідбивні. Окрім того, в "Укрзалізниці" запланували перейменування Південної та Південно-Західної залізниці.

"Чому залізниця із центром у столиці має назву "Південно-Західна", а залізниця, що має центр у Харкові, на півночі України, — "Південна"? Це засилля імперської, російської давнини, яке не має нічого спільного з українським сьогоденням", — наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця".

Процес дерусифікації "Укрзалізниці" розпочали в рамках програми "Залізна українізація".

Нагадаємо, розширена мережа залізничних сполучень України та Польщі завдяки призначенню поїздів №89/73 — 74/90 Харків, Київ — Перемишль та №67/19 — 20/68 Київ — Варшава, Хелм. Подробиці та розклад поїздів — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державна компанія "Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси. З січня 2023 року запровадили ще одне коригування в процес продажів. Це має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Читайте також, що через столицю почав курсувати поїзд №769/770 Хутір-Михайлівський — Київ — Тернопіль.

Джерело: https://t.me/UkrzalInfo/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолій

21 лютого 2023, 18:48

Чудова справа я в захваті! Дякую! Продовжуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися