У Київській області очікуються масові відключення газу: деталі

У Білій Церкві на території Київської області 15 березня заплановано масштабні відключення газопостачання – причиною стануть планові ремонтні роботи

У Білій Церкві на території Київської області 15 березня заплановано масштабні відключення газопостачання – причиною стануть планові ремонтні роботи. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії "Київоблгаз".

За словами газовиків, 15 березня у Білій Церкві на вулиці Івана Виговського, 16 відключать газопостачання у зв'язку з виконанням планових ремонтних робіт на газопроводі. Зокрема, газу не буде у 67 квартирах. Після завершення робіт пуск газу проводитиметься поетапно згідно з правилами безпеки систем газопостачання.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому мешканцям української столиці превентивно відключають електроенергію під час ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, споживатися має стільки ж електроенергії, скільки вироблено, і навпаки. Вона працює і у цьому випадку.

Якщо ракета потрапить у трансформатор, є ймовірність того, що мережі пошкодяться від сплеску напруги, або навіть сам генераційний об'єкт, тому що не буде споживання.

Ремонтувати їх доведеться довго, значно довше, ніж якась одна ланка системи, якщо в неї потраплять, коли все буде відключено. Саме тому нас заздалегідь вимикають під час атак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися