Зеленського просять перенести столицю України з Києва: пропозиція

Президента України Володимира Зеленського просять перенести столицю із Києва

Президента України Володимира Зеленського просять перенести столицю з Києва до Кропивницького. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на офіційному сайті глави держави.

Зеленському пропонують перенести столицю з Києва до Кропивницького (Кіровоградська область). Автор петиції доводить свою ідею тим, що після перемоги українців над росіянами, росіяни через 6-8 років знову спробують захопити Київ.

Як приклад із перенесенням столиці він наводить М'янму, Індонезію, Казахстан, Нігерію та Екваторіальну Гвінею. Він зазначив, що варто перенести державні адміністративні установи: офіс Президента, Верховну раду, Кабінет міністрів та інші до Кропивницького, щоб у майбутньому окупаційні війська не змогли б захопити владу у столиці та не вимагати капітуляції держави.

Нагадаємо, що у Шевченківському районі української столиці зробили важливе перейменування у рамках дерусифікації та декомунізації топонімів. Йдеться про вулицю Казарменну, яка раніше мала ім'я радянського діяча Григорія Андрющенка. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Київської міської ради.

У червні минулого року експертна комісія затвердила перелік об'єктів міського підпорядкування, яким доречно повернути історичні назви та назви історичних місцевостей, що відображають характерні чи унікальні риси минулого та надзвичайну цінність для історії топонімічного ландшафту Києва, зазначили у прес-службі Київської міської ради.

Вулицю Григорія Андрющенка було названо на честь Героя Радянського Союзу Григорія Андрющенка. У той самий час на початку ХХ століття вулиця називалася Казарменною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


евгений

14 березня 2023, 12:04

маразм крепчает

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися