Кияни просять повернути розрахунок готівкою у міському транспорті

Кияни просять відновити продаж талонів на проїзд безпосередньо у салоні транспорту

Кияни просять відновити розрахунок готівкою у громадському транспорті КП "Київпастранс". Відповідна петиція опублікована на сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

"Звертаюся до Київської міської ради з пропозицією про відновлення продажу талонів на проїзд у громадському транспорті безпосередньо у салоні", - йдеться у зверненні.

Автор петиції навів аргументи, чому це потрібно. На його думку, існуюча нині моноваріантність (використання лише заздалегідь придбаних та поповнених карток або квитків) є незручною та непрактичною. Тому велика кількість людей, які звикли розраховуватися напряму готівкою без використання сторонніх сервісів, просто перейшла з громадського транспорту на маршрутки. А це - збитки для міста і незручності для людей.

Автор звернення наголосив, що розраховуватися готівкою зручно, бо не треба шукати термінали, купувати картки та слідкувати за тим, щоб на них не закінчувалися поїздки.

Також, на думку автора, така "підстраховка" у вигляді альтернативного варіанту оплати була б дуже доречною, бо ризик нових обстрілів з боку держави-терориста, а, відповідно, і повторення зимового блекауту, досі існує.

"Відповідно до вищевикладеного прошу розглянути дану петицію і відновити можливість оплати за проїзд у готівковій формі у салоні автобусів, тролейбусів та трамваїв КП "Київпастранс", хоч і з підвищеною (наприклад 10-15 гривень) вартістю квитка", - йдеться у зверненні.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки кияни переплачують маршрутникам через зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог.

За словами активістів, рішення міської влади призвело до того, що кияни та гості міста втратили гарантію дістатися саме комунальним транспортом до пункту призначення. Але таку гарантію надають приватні перевізники, які під час повітряних тривог не зупиняються. Вони у будь-який час підвезуть пасажира, але тільки за готівку, яка не обліковується, і вдвічі дорожче.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася

24 березня 2023, 13:08

Давайте золотими монетами платити, або козами по бартеру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися