У Києві хочуть створити Національний пантеон Героїв України: місце

В українській столиці пропонують створити Національний пантеон Героїв України на Аскольдовій могилі

В українській столиці пропонують створити Національний пантеон Героїв України на Аскольдовій могилі. Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала військовослужбовець Збройних Сил України Аліна Михайлова.

За її словами, такі визначні особи, як Степан Бандера, Євген Коновалець, Симон Петлюра, Павло Скоропадський та багато інших поховані за межами України. Вона наголосила, що держава має активізувати дипломатичні зусилля щодо почесного перепоховання на території Національного Пантеону.

Автор закликає Зеленського підтримати ініціативу та надати відповідні доручення Кабінету Міністрів України у тісній співпраці з громадськістю, експертними, ветеранськими та військовими колами розробити проект та забезпечити створення Національного Пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила – культового місця пам'яті та національної єдності сторіччя вперед.

Нагадаємо, що на Аскольдовій могилі похований наречений Михайлової Дмитро "Да Вінчі" Коцюбайло, який нещодавно загинув у бою під Бахмутом. Йому було 27 років, на війну пішов у віці 18 років і всі ці роки захищав державу. У 2014 році він отримав тяжке поранення у Пісках Донецької області.  

Після одужання повернувся на фронт. Молодший лейтенант, командир батальйону "Вовки Да Вінчі" у складі 67-ї окремої механізованої бригади. Глава держави своїм указом надав Дмитру у 2021 році звання Героя України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися