Пам'ятник Щорсу у Києві: Мінкульт дав остаточну відповідь про долю монумента

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, що буде з пам'ятником більшовику Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка в українській столиці

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, що буде із пам'ятником більшовику Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка в українській столиці. Про це стало відомо із інтерв'ю глави відомства журналістам видання РБК-Україна.

За словами Ткаченка, остання версія, яку він чув "з розряду щирих пропозицій": "Давайте коня залишимо, а Щорса приберемо".

"Це теж варіант, тому що кінь усіма мистецтвознавцями визнається як видатний мистецький кінь", - каже міністр.

Глава мінкульту пояснює, що облікову інформацію його відомству має надати влада столиці.

"Ми не можемо просто сказати, що є пам'ятник, перенесіть його. За всіх нюансів війни ми повинні виховувати в собі повагу до закону та розуміння того, що ми не варвари. Кінь же добрий", — додає Ткаченко.

Нагадаємо, що нещодавно в українській столиці розпочали підготовку до демонтажу пам'ятників діячам, які пов'язані з країною-окупантом. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував директор Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Олександр Нікоряк.

За його словами, про усунення від публічного простору столиці пам'ятних об'єктів, пов'язаних з історією та культурою Росії та СРСР, говорили сьогодні на засіданні Експертної ради з декомунізації та дерусифікації при Міністерстві культури та інформполітики за участю представників КМДА, депутатів Київради, міністра культури, представників Української інституту національної пам'яті, Інституту історії України та інших спеціалістів. Зокрема, йдеться про пам'ятники Щорсу, Ватутіну, Чкалову, Пушкіну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


НеригиАнал

22 березня 2023, 12:18

ЩОРС це типовий малорос (хохол) - зрадник свого народу! Нехай його памятник московіти викуплять!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися