Велосмуги замість парковок: що зроблять в Києві за 2021 рік

"Велосмуг в Києві цьогоріч побільшає", - пообіцяв заступник голови КМДА Олександр Густєлєв


"У рамках робіт із капітального ремонту двостороння велодоріжка довжиною 1,5 км буде влаштована на проспекті Степана Бандери. І це стане продовженням велоінфраструктури на проспекті, облаштованої у минулому році. Крім того, двостороння велодоріжка протяжністю 1 км з обох боків з’явиться на вул. Милославській і поєднається з веломаршрутом "Троєщина-Європейська площа", а доріжка довжиною 2,3 км на вул. Борщагівській стане частиною веломаршруту "Борщагівка-Центр", — повідомив  Густєлєв.

 

Нові веломаршрути:

Буде продовжена велодоріжка  на вул. Івана Франка. Вона поєднає велоінфраструктуру на вул. Липинського, що веде до "Київського велотреку", із бульваром Тараса Шевченка, де дозволено рух велосипедистів смугами громадського транспорту, та Ботанічною площею і вул. Леонтовича. 

А велосмуга протяжністю 0,35 км на вул. Андріївській стане частиною пішохідної зони в рамках проєкту "Київська вітальня", повідомляє "Вечірній Київ".

На вулицях Маршала Рибалка, Богдана Гаврилишина, Шолуденка та Пирогова, до літа будуть влаштовані велосмуги.

"Як результат — велоінфраструктура поєднає між собою вулиці Маршала Рибалка, Гаврилишина і Шолуденка, а велосмуга на вул. Пирогова примкне до виділеної смуги суміщеного руху громадського транспорту та велосипедистів бульваром Тараса Шевченка", — зазначив чиновник.

Крім того, нова велосмуга з’явиться на вул. Гарматній і з’єднається з велодоріжкою на просп. Любомира Гузара.

Також для зручності велосипедистів у всіх районах столиці цього року встановлять 800 велопарковок біля об’єктів соціально-культурної сфери.


Довідка "Коментарів":

Протягом 2020 року велоінфраструктура столиці збільшилася на 25 км. Велосмуги і велодоріжки з’явились на вулицях Пушкінській, Рейтарській, Золотоворітській, Ярославів Вал, Івана Франка, Академіка Білецького, Стрілецькій, Бастіонній, Ольгинській, Заньковецької, Олеся Гончара, В’ячеслава Липинського, Туполєва, пров. Володимирському, просп. Любомира Гузара, б-рі Леоніда Бикова, Володимирському узвозі.

 

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Києві вперше за 37 років оновлять вагони фунікулера



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися