У Києві з'являться унікальні квіти: що висадять комунальники (Фото)

У Шевченківському районі української столиці на території Сирецького парку з'являться унікальні рослини

У Шевченківському районі української столиці на території Сирецького парку з'являться унікальні рослини – навколо пішохідного світломузичного фонтану висадять саджанці гліцинії. Про це стало відомо із офіційного повідомлення комунального підприємства "Київзеленбуд".

У Сирецькому парку навколо пішохідного світломузичного фонтану монтують металеві опори для ліан. У них висадять саджанці гліцинії. Висота опори сягатиме 3,5 метра.

Гліцинія – кучерява рослина, квітуча суцвіттями довжиною до 30 см бузкового, рожевого або білого кольору. Вістерія, як називають гліцинію, росте досить швидко. Так, за сприятливих умов за сезон може додати 5 метрів заввишки. Гліцинія дуже популярна у європейських містах, наприклад у Парижі та Барселоні.

G3HMnYKNkZBeNiJgCpMK4oTSI.png

Нагадаємо, що в українській столиці на території ботанічного саду розцвіли унікальні та рідкісні первоцвіти — йдеться про червонокнижні проліски. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала киянка Анастасія Литвиненко у соціальних мережах.

За її словами, зараз у ботанічному саду цвітуть проліски. Їх можна знайти в різних куточках саду, а іноді вони наче нагадують квітковий килим.

Щовесни Управління екології та природних ресурсів КМДА закликає киян не купувати первоцвіти — проліски, проліски та інші рано квітучі рідкі рослини, занесені до Червоної книги України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися