Київські екологи знайшли популяцію червонокнижних квітів (ФОТО)

Київський еколого-культурний центр проводить експедиції для виявлення першоцвітів

В Золотоніському районі Черкащини столичні екологи знайшли популяцію червонокнижного шафрану. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Нещодавно під час експедиції в Золотоніському районі Черкащини біля села Придніпровське Київський еколого-культурний центр знайшов популяцію шафрану сітчастого, рідкісної рослини, яка занесена в Червону книгу України.

"Шафран - степова рослина. Степи в Україні нищать, тому йому практично нема де жити. Щоб захистити цю популяцію шафрану, ми будемо створювати тут заказник", - розповіли у КЕКЦ.

Екологи звернулися до громадян з проханням повідомляти до КЕКЦ у разі виявлення в балках, на берегах річок, курганах Київської, Черкаської та Чернігівської областей шафранів сітчастих.

"Пишіть нам, вказуючи геолокацію або вказуючи село, балку, берег річки. Ми теж будемо там створювати заповідні зони для охорони цих шафранів", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що в Шевченківському районі української столиці на території Сирецького парку з'являться унікальні рослини – навколо пішохідного світломузичного фонтану висадять саджанці гліцинії. Гліцинія дуже популярна у європейських містах, наприклад, у Парижі та Барселоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Эльза

24 березня 2023, 16:27

За чей счет банкет!? Люди умирают, каждый день хочется выть и плачь не помогает. Но Шафран - червонокнижний. А еще Базвременник Собачий... редкое лекарство. Обезбаливающее от подагры лекарство на основе его (колхицина) стоит более 1400грн на неделю. Прикольно едем тавагищи!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися