У Київській області розпочали відбудову десятків житлових будинків

У Бучанській громаді розпочали відбудову в селищі Ворзель

У Бучанській громаді розпочали відбудову в мікрорайоні Учгосп, що в селищі Ворзель. Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

Через ворожі обстріли в мікрорайоні зазнали пошкоджень дахи десятків житлових будинків. На кожному з них планують замінити покрівлі, утеплити горища та встановити блискавкозахист. Окремо для двох будинків з цього переліку треба підсилювати конструкцію будівлі, а також змінити всі вікна та двері у під'їздах.

"Розпочинаємо роботи коштом Бучанської міської ради та Київської обласної військової адміністрації, але для виконання комплексного відновлення, ми маємо залучити більше фінансування. Про це говорили на зустрічі з місцевими мешканцями. Адже ми можемо охопити більшу кількість постраждалих від бойових дій будинків, якщо подати заявку на участь у програмі "ВідновиДІМ" від фонду Енергоефективності, що дає можливість залучити до 7,2 мільйона гривень на ремонт кожного будинку місць загального користування. Обов'язкова умова для участі – створення ОСББ місцевими мешканцями будинку. Для Учгоспу це хороше рішення. Розраховую, що місцеві мешканці ним скористаються, а ми зі свого боку будемо максимально сприяти в подачі відповідних заявок на фінансування", - розповів міський голова Бучі.

Нагадуємо, що у Дмитрівці відкрили модульне містечко для тимчасового проживання тих, хто лишився власних осель через війну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися