У Київській області почалася посівна кампанія: подробиці

Цьогоріч аграрії області планують задіяти 1150,9 тисяч гектарів посівної площі

У Київській області розпочалася посівна кампанія під урожай 2023 року. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що аграрії області вже посіяли 2,88 тисяч гектарів ранніх ярих зернових культур. Також розпочалися роботи з посіву гірчиці, якої наразі вже засіяно 7,4% від запланованої площі. 

Загалом у 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграрії області планують задіяти 1150,9 тисяч гектарів посівної площі. 

Прогнозується задіяти:

- 581 тисяч га – під зернові культури;

- 173,4 тисяч га – озимі на зерно;

- 407,6 тисяч га – ярі зернові та зернобобові культури.

Здебільшого посівні площі ярих зернових та зернобобових культур – пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки, проса – залишаться на рівні 2022 року. Виняток – кукурудза на зерно. ЇЇ заплановано посіяти на 19,5 тисяч гектарів менше, ніж минулого року.

Нагадуємо, що столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії. Київська компанія, що експортує насіння соняшнику з України, використала підроблені документи про походження насіння соняшнику для зменшення вивізного мита.

Використовуючи цю схему, компанії вдалося експортувати дві партії товару вагою 50 тонн і вартістю близько 1 мільйона гривень. Таким чином, експортер незаконно скористався пільгами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися