У ставках у Києві виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин

Екоінспектори провели огляд та взяли проби води на території каскаду Горіхуватських ставків

За результатами лабораторних досліджень Горіхуватських ставків у Голосіївському парку виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Минулого тижня екоінспектори провели огляд та взяли проби води на території каскаду Горіхуватських ставків, що знаходяться на території парку ім. Максима Рильського, що  потрапляє в межі природно-заповідного фонду НПП "Голосіївський".

За результатом проведених інструментально-лабораторних досліджень зафіксовано перевищення показників граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин:

- у  першому Горіхуватському ставку (біля місця скиду стічних вод з ливневого жолоб) за наступними показниками: Амоній (азот амонійний) у 1,395 рази, Залізо у 3,16 рази, ХСК у 6,26 рази; 

- у першому Горіхуватському ставку, навпроти місця скиду стічних вод з ливневого жолобу), зафіксовано перевищення показників ГДК за наступними показниками: Амоній (азот амонійний) у 1,71 рази; ХСК у 4,93 рази; БСК-5 у 1,83 рази.

За результатами огляду ставків Держекоінспекція Столичного округу звернулася до органів прокуратури та балансоутримувачів даної території щодо вжиття заходів реагування відповідно їх повноважень.

Нагадуємо, що екологічні інспектори повторно перевірили забруднену територію в Калинівській ОТГ Київської області, де в березні 2022 року вибухнула нафтобаза.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися