Під Києвом зробили унікальну операцію єноту (ФОТО)

Завдяки унікальній операції єнот Лакі знову може бачити світ

У Борисполі Київської області сліпому єноту Лакі провели унікальну операцію з заміни кришталиків обох очей. Про це повідомляє Центр порятунку диких тварин, передають "Коментарі".

Єнот Лакі мав катаракту та зовсім не бачив, тому постійно принюхувався носом та був дуже лякливий. Тваринка не могла нормально жити й постійно ризикувала себе поранити. 

30 березня ветеринарний офтальмолог Богдан Музичук провів перше в Україні хірургічне видалення катаракти обох очей єноту.

"Хоч у Лакі лишиться невелика короткозорість, але тварина нарешті зможе нормально та безпечно жити", - розповіли у Центрі порятунку.

Тепер, коли Лакі знову бачить світ, він вчиться жити по-новому. Керівниця Центру порятунку Наталія Попова каже, що з поверненням зору Лакі став значно більше шкодити, хоч раніше зовсім цього не робив.

"Йому тепер все цікаво: він усе роздивляється, копирсається в усьому. Я навіть не знаю, як описати ці неймовірні враження!" - поділилася емоціями Наталія.

Нагадуємо, що в Київському зоопарку випустили на літню оазу родину пеліканів: 16 рожевих та чотири кучерявих. Озеро пеліканів - це одна із перших експозицій від центрального входу. Тож саме ці величні пернаті першими радісно зустрічають відвідувачів і заряджають чудовим настроєм. 

Також цієї весни у Київзоо створили понад 19 нових родин на додачу до вже існуючих. Пари та родини створюють з різних причин — когось для розмноження, а когось просто для компанії.

Читайте также