Кияни закликали владу не перекривати мости під час повітряної тривоги

До мерії Києва звернулися з петицією

Столичну владу закликали скасувати рішення про перекриття Дарницького та Південного мостів під час повітряних тривог. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11886 Юлія Коваленко вимагає від влади Києва не перекривати мости під час повітряної тривоги, оскільки перекриття цих мостів паралізує транспортне сполучення дуже великого житлового масиву, та пригородів з Бориспільського району, а також ускладнює роботу екстрених служб.

"Якщо ці мости перекривають за для безпеки громадян, то виходить зовсім протилежне, оскільки виникає скупчення транспортних засобів і людей в них що у разі влучення ракети у ці скупчення буде набагато більше, до того ж не перекриваються решта мостів, що несе на них додаткове навантаження, а вони знаходяться і так в не найкращому стані", — йдеться в петиції.

У зверненні до столичної влади авторка навела інші аргументи.

"Якщо знову ж таки з міркувань безпеки громадян складається враження що в решту мостів 100% нічого не може влучити ворожа ракета. Ще один важливий аргумент щодо скасування цього рішення це економічні втрати для міста і країни в цілому через втрату часу на переміщення людей, товарів містом, зайву витрату палива, більше шкідливих викидів в атмосферу", — заявила Коваленко в петиції.

На її думку, рішення про перекриття мостів у Києві під час повітряної тривоги шкідливе і не логічне. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві необхідно забезпечити безбар’єрний доступ до станцій метрополітену. Автор петиції вимагає від столичної влади забезпечити безбар’єрний доступ до метрополітену. Свої вимоги він пояснює тим, що двері на станціях київського метрополітену міцні та сильні, а це є перепоною для кожного пасажира. Особливо чутливою є проблема для людей літнього віку та людей з фізичними порушеннями. Столичну владу автор закликав розглянути дану проблему, яка дошкуляє не одне десятиліття киянам.

Читайте також, де на Київщині кардинально змінили рух транспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися