Кияни закликали внести зміни в роботу станцій метро

До влади столиці звернулися з петицією

У Києві необхідно забезпечити безбар’єрний доступ до станцій метрополітену. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11891 Олександр Воронський вимагає від столичної влади забезпечити безбар’єрний доступ до метрополітену. Свої вимоги він пояснює тим, що двері на станціях київського метрополітену міцні та сильні, а це є перепоною для кожного пасажира.

"Пасажири, що заходять чи виходять, намагаються триматися від них подалі, бо може прилетіти. Особливо чутливою є проблема для людей літнього віку та людей з фізичними порушеннями", — йдеться в петиції.

Столичну владу автор закликав розглянути дану проблему, яка дошкуляє не одне десятиліття киянам та мешканцям столиці.

"Ідеальним рішенням є перейняти досвід більшості європейських країн та взагалі прибрати двері з входу, замінити їх на ролети — горизонтальні чи вертикальні, які були б опущені лише у неробочі часи метрополітену. Це було б великим кроком вперед для розвитку безбар'єрної інфраструктури міста та підвищенням комфорту користувачів даного виду транспорту", — вважає автор петиції.

Тимчасовим рішенням може бути закріплення двері, щоб вони були у відкритому положенні у години роботи метрополітену, додав автор звернення. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів на підтримку поки що триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заради комфорту киян та гостей столиці у Києві послабили деякі заходи безпеки. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про скорочення комендантської години у Києві. Тепер обмеження діятимуть з опівночі до п’ятої ранку. У квітні обіцяють відкрити станцію метро "Гідропарк". Комендантську годину у Києві скоротили з 26 березня. З цього дня громадський транспорт у столиці працює на годину довше. 

Нагадаємо, у Києві на "червоній" гілці столичного метро запустили патріотичний артпоїзд. На вагонах зображені малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни з російськими окупантами. Художники розписали потяг метрополітену у подарунок Києву.

Читайте також, які станції метро у Києві почали працювати за новими правилами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Машиніст

3 квітня 2023, 07:41

А нікого не бентежить, що деякі станції, маючи два входи, один зачиняють і під час нальоту приходиться оббігати на інший вхід чималу дистанцію? Це нормально?

Екатерина

1 квітня 2023, 20:37

Уже можно было сделать меньший интервал между поездами

Анатолий.

1 квітня 2023, 16:15

Поставить автора петиции,зимой на станции Гидропарк с открытыми дверями на сквозняке. Пусть хоть смену отстоит

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися