ТРЦ Ocean Plaza у Києві змінив власника: що має змінитися

Торгово-розважальний центр Ocean Plaza у центральній частині української столиці перейшов у власність держави

Торгово-розважальний центр Ocean Plaza у центральній частині української столиці перейшов у власність держави. Про це стало відомо з рішення Вищого антикорупційного суду про конфіскацію активів, яке набуло чинності.

Ще 20 березня ВАКС ухвалив рішення про конфіскацію контрольної частини корпоративних прав, цілісних майнових комплексів, рухомого та нерухомого майна, коштів на банківських рахунках, зокрема ТОВ "Авангард-Віларті" та ТОВ "ІС "Либідь", власників торгово-розважального центру Ocean Plaza Як повідомлялося, рішення набуде чинності через 10 днів, якщо інша сторона не подасть апеляцію, проте апеляційну скаргу відхилили на тій підставі, що її подала компанія Jupiter Nine Trust Company Limited, яка не була стороною адміністративної справи за позовом Мін'юсту . що відповідачами за позовом були російський бізнесмен Аркадій Ротенберг та його син Ігор Ротенберг.

Нагадаємо, що у Київській міській раді хочуть вирішити питання з будинком посольство Росії, де до початку повномасштабного вторгнення перебували дипломати країни-окупанта. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київради.

Відомо, що йдеться про земельну ділянку площею 0,3984 га на Повітрофлотському проспекті, 27 у Солом'янському районі Києва. Договір про оренду між Київською міською радою та посольством РФ в Україні було укладено ще 5 жовтня 1999 року. Проект цього рішення було зареєстровано ще 3 квітня. Наразі документ перебуває на розгляді комісій міськради з архітектури, містобудування та земельних відносин та з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Автори документа зазначили, що ухвалення цього рішення дозволить територіальному товариству Києва "викорінити випадки надання пільгових умов" у питаннях земельних відносин інституціям держави-агресора та сприятиме раціональному використанню землі у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися