На трасі Київ — Овруч через затоплення будують важливу переправу (ФОТО)

Як триває ліквідація наслідків стихійного лиха

У Вишгородському районі Київської області будують тимчасову переправу через річку Тетерів. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, на затопленому переїзді на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, тривають роботи зі зведення тимчасової переправи.

"Техніка, що знаходиться на місці, постійно в роботі й укріплює насип на тимчасовому переїзді. Це дозволить не розмити остаточно найкоротший шлях сполучення населеного пункту з зовнішнім світом, а також, стримає стихію від подальшого нанесення збитків громаді та приватному майну мешканців Іванкова", — заявив Кравченко.

Керівник Київської обласної військової адміністрації оприлюднив фото робіт з ліквідації стихійного лиха.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Нагадаємо, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. Підвищена небезпека зберігатиметься як мінімум до 17 квітня. Через повені є ризики затоплення заплавних територій, низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок. У найбільшій зоні ризику знаходяться Київ, а також Вишгородський, Броварський та Бориспільський райони Київщини.

Читайте також, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій

Читайте также