Затоплення Києва: вчені пояснили причини сильної повені

Українські вчені пояснили причини сильної повені у столиці, яка спостерігається в останні дні

Українські вчені пояснили причини сильної повені у столиці, яка спостерігається останніми днями. Нинішні підтоплення – це прояв змін клімату – вважає директор інституту водних проблем та меліорації НААН Михайло Яцюк.

За його словами, кияни є свідками проявів змін клімату. У попередні роки були бездощові та маловодні періоди.

"Ми не звикли до такої підвищеної водності. У цьому випадку зараз два процеси наклалися. Перший ми здійснюємо накопичення водних ресурсів у водосховищах Дніпровського каскаду. Друге, аномальна кількість опадів. У березні та квітні багато опадів. Тому у нас є прояви підтоплення та загрози для господарських споруд", - сказав Яцюк.

Нагадаємо, що на підприємстві "Київводоканал" розповіли про якість питної води в українській столиці через повінь Дніпра. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою підприємства.

За словами комунальників, цього року весняна повінь відрізняється своєю масштабністю і Київська ГЕС розпочала інтенсивне скидання води, що призвело до залпового погіршення її якості. За багато років роботи фахівці вивчили всі сезонні коливання якості води у поверхневих джерелах та готові відкоригувати режим водопровідних станцій.

Водночас киян попереджають, що під час повені може змінитися кольоровість водопровідної води. Вона може мати трохи жовтуватий колір. Наразі водопровідна вода у столиці залишається безпечною. Її якість – у межах норми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися