У Києві з озера виловили гігантську рибу: подробиці (Відео)

У Дніпровському районі української столиці з озера Райдужне виловили величезну рибу

У Дніпровському районі української столиці з озера Райдужне виловили величезну рибу. Про це стало відомо із повідомлень, які публікуються у соціальних мережах.

Відомо, що рибалка за допомогою звичайної вудки та гака виловив величезну рибу на озері Райдужне на лівому березі столиці.

На ролику можна побачити, як рибалка заходить у воду майже до пояса, підтягуючи спінінгом свою здобич, після чого гаком витягає його на берег.

За процесом спостерігає інший рибалка, і після того, як рибу-гіганта благополучно "забагрили", обидва приступають до "упаковки" улову. Киянам вдалося виловити, зважаючи на все, дуже великого товстолобика (маса цієї риби може досягати 40 кг, а довжина дорослої особини – близько одного метра).

Нагадаємо, що у країнські вчені пояснили причини сильної повені в столиці, яка спостерігається останніми днями. Нинішні підтоплення – це прояв змін клімату – вважає директор інституту водних проблем та меліорації НААН Михайло Яцюк.

За його словами, кияни є свідками проявів змін клімату. У попередні роки були бездощові та маловодні періоди.

"Ми не звикли до такої підвищеної водності. У цьому випадку зараз два процеси наклалися. Перший ми здійснюємо накопичення водних ресурсів у водосховищах Дніпровського каскаду. Друге, аномальна кількість опадів. У березні та квітні багато опадів. Тому у нас є прояви підтоплення та загрози для господарських споруд", - сказав Яцюк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ад

17 квітня 2023, 10:10

Це все через вилив у Чорне море великої кількості прісної води завдяки відкриттю шлюзів Каховського водосховища. Прісна вода призвела до опріснення - зменшення солоності - чорноморської води і її температура випаровування впала. Внаслідок цього збільшилась кількість випарованої води з Чорного моря, а це, у свою чергу, призвело до збільшення кількості опадів. Точніше, до повернення кількості опадів до нормального рівня, як це було до перекриття Дніпра дамбами і, тим паче, до закриття Кримського каналу...

Орест

17 квітня 2023, 09:44

Козли

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися