Затоплення Києва: експерт пояснив, чому території опинилися під водою

Начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру Ілля Перевізчиків розповів, чому низка територій української столиці виявилася затоплена під час весняної повені

Начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру Ілля Перевізчиків розповів, чому низка територій української столиці виявилася затоплена під час весняної повені. Про це стало відомо із коментаря, який він дав журналістам видання ТСН.

За його словами, кияни відвикли від високої повені на Дніпрі, хоча раніше подібні ситуації траплялися часто. Останніми роками водопілля проходило переважно межах русла річки, навіть без затоплення заплави.

Однак до таких територій, де в період паводків затоплюється територія, саме належать перераховані вище острови і парки. Ілля назвав цей процес природним і нічого загрозливого у цьому не бачить.

Він запропонував згадати повінь 1970-х років, коли "велика вода" затопила навіть підземний перехід станції метро "Гідропарк".

У 1930-х роках у Києві взагалі затопило вулиці Подолу, через що місцеві жителі були змушені пересуватися човнами. У мережі опублікували відповідні знімки тих часів.

Подібної масштабної повені мешканцям Києва зараз чекати не варто, адже тоді ще не було збудовано Київську ГЕС, яка запобігає такому потопу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися