У Києві готуються до захисту столиці під час повені

У Києві розпочались навчання сил цивільного захисту

У Києві розпочались навчання з протидії наслідкам повені, до них залучені 120 представників рятувальних служб та комунальників. Про це з посиланням на Департамент муніципальної безпеки КМДА повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Сьогодні у Києві розпочались навчання сил цивільного захисту для оперативного виконання завдань під час повені. Навчання пов’язані з підвищеним масштабом весняного водопілля та збільшенням рівня води у річці Дніпро. Усього залучено понад 120 осіб.

Зараз у Києві немає підтоплень критичного рівня, що призвели б до аварійних ситуацій, але всі сили повинні бути напоготові і мати чіткий алгоритм дій.

"Під час цих навчань ми ще раз перевіряємо готовність до захисту міста в разі виникнення ситуацій, пов’язаних із наслідками повені, критичним збільшенням рівня води у Дніпрі, та демонструємо навички особового складу, на який покладено організацію роботи із запобігання та ліквідації наслідків гідрологічних надзвичайних ситуацій. Зараз у місті немає підтоплень критичного рівня, що призвели до аварійних ситуацій, але ми повинні бути напоготові і мати чіткий алгоритм дій для всіх залучених",  – зауважив Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що відбувається пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС, тому на річці Дніпро у Києві ще утримується затоплення заплавних територій – парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватних ділянок у районі Осокорків. Також цьогорічна повінь збільшується на 0,5-1 метр у порівнянні з минулими роками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися