У військовій адміністрації Києва прокоментували яскравий спалах у небі

Оприлюднено уточнюючу інформацію

Загадковий спалах в небі над Києвом не пов'язаний з падінням супутника Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) на Землю. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника КМВА Сергія Попка, дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту в небі над Києвом викликало у киян хвилювання і занепокоєння. Київська міська військова адміністрація оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою "попередня інформація", аби заспокоїти мешканців та гостей столиці.

"На той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було. Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника", — заявив Попко.

Після офіційної заяви NASA в КМВА дали уточнену інформацію, що це не був їхній супутник.

"Що саме це було – мають з’ясувати виключно фахівці. Але найголовніше це безпека Києва і спокій киян. Це не був ракетний обстріл, наша протиповітряна оборона не застосовувала наявне озброєння", — наголосив начальник Київської міської військової адміністрації.

Нагадаємо, у Києві побачили в небі потужний спалах. Після цього в українській столиці оголосили повітряну тривогу. В Київській міській військовій адміністрації заявили, що, за попередньою інформацією, сяйво було пов'язане з падінням на Землю космічного супутника NASA, а тривогу оголосили, "аби уникнути жертв від падінь на землю уламків".

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що протиповітряна оборона України не працювала в небі над Києвом під час яскравого спалаху. NASA спростувало версію, що спалахи над Києвом пов'язані з падінням з орбіти супутника RHESSI. У Головному центрі спеціального контролю Державної космічної агенції назвали спалах над Києвом високоенергетичною акустичною подією, що, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла до щільних шарів атмосфери.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1498


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися