Київ атакували іранські дрони-камікадзе Shahed: деталі від КМВА

У ніч проти 21 квітня українська столиця була атакована дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136

У ніч проти 21 квітня українська столиця була атакована дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, росіяни запустили безпілотники з північного напрямку - це нова партія дронів. протиповітряна оборона знищила вісім БПЛА Жертв та постраждалих немає.

Нагадаємо, що у Державній космічній агенції України офіційно назвали причину спалаху в українській столиці увечері 19 квітня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Держкосмосу на його ресурсах.

За словами вчених, найбільш ймовірно, спалах був викликаний падінням метеориту з потоку Лірід. Щорічно у квітні Земля проходить через шлейф комети Тетчер, що залишає метеорний потік Ліриди.

Ліриди – це дуже швидкі та яскраві метеори, які спричиняє шлейф комети Тетчер. Ліриди не залишають довгих палаючих слідів, коли проносяться через атмосферу Землі, їх ознака - яскраві спалахи або так звані "вогняні кулі".

Метеорний потік Ліриди — один із найдавніших, відомих людству. Його ще спостерігали китайці у 687 р. до н. е. Свою назву потік Ліриди отримав від сузір'я Ліри, з якого буцімто падає метеоритний дощ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися