У Києві з комерційної структури стягнули мільйони в бюджет столиці

З товариства стягнули безпідставно збережені кошти за користування земельною ділянкою

У Києві за позовом прокуратури комерційна структура поповнить бюджет столиці на понад 2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Прокурори Київської міської прокуратури відстояли в суді інтереси держави та домоглися стягнення з комерційної установи 2,14 млн грн безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою.

Установлено, що товариство є власником нерухомого майна на комунальній земельній ділянці площею 0,49 га у Оболонському районі столиці. 

Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та використовувало її, не сплачуючи при цьому орендну плату.

Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам, Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі та стягнув з відповідача 2,14 млн грн несплаченої орендної плати.

Нагадуємо, що у столиці прокуратура через суд стягнула 1,7 млн грн з підприємства, яке 2 роки не сплачувало кошти за користування землею. Набувши у власність об’єкт нерухомості, товариство не оформило право користування на земельну ділянку та з 2021 року використовувало її, не сплачуючи орендну плату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися