У Київській області посилили заходи безпеки: подробиці

До охорони порядку залучили тисячі правоохоронців та добровольчі формування

У Київській області посилили заходи безпеки на поминальні дні та залучили до охорони порядку тисячі правоохоронців. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, в регіоні залучені для забезпечення публічного порядку і безпеки на поминальні дні 2200 правоохоронців, 1300 представників Добровольчих формувань територіальних громад, а також додаткові патрулі поліції. Поліція працюватиме в посиленому режимі до 25 квітня.

"За нашими розрахунками, понад 200 тисяч громадян у Київській області будуть відвідувати цвинтарі на поминальні дні та декілька церков, які будуть робити поминальні богослужіння", — заявив Нєбитов.

Мешканців Київської області закликали бути обережними під час відвідування цвинтарів у поминальні дні та не створювати скупчень людей, адже війна триває і загроза повітряних атак російських окупантів нікуди не зникла.

"Ми з 24 лютого живемо в умовах відносної безпеки. Ворог підступний і в будь-який момент може обстріляти нашу територію. Ми бачимо усі останні обстріли, ракетні обстріли — це переважно цивільні об’єкти", — зазначив керівник регіональної поліції.

Минулого року після деокупації Київської області лише на одному з кладовищ правоохоронці знайшли дев’ять розтяжок, нагадав Нєбитов. Станом на сьогодні, в регіоні обстежили усі 1279 кладовищ на наявність вибухонебезпечних предметів. Завдяки цьому доступ до кожного з кладовищ відкрили. Під час поминальних днів на кожному цвинтарі в Київській області для охорони порядку та заради безпеки будуть присутні поліцейські і добровольці.

Читайте також, що у Києві та зі столиці на поминальні день запустили додаткові автобусні маршрути до кладовищ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися