У Києві знову "оновлюватимуть" Шулявський міст: скільки витратять грошей

В українській столиці збираються "оновити" транспортну розв'язку та підземний перехід Шулявським шляхопроводом

В українській столиці збираються "оновити" транспортну розв'язку та підземний перехід Шулявським шляхопроводом — на це витратять 34,4 мільйона гривень. Про це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого в системі державних закупівель Prozorro.

Йдеться про реконструкцію транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Вадима Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах Києва, а також про оновлення підземного переходу біля Шулявського мосту. Підрядник має завершити зазначені роботи до кінця 2023 року.

Згідно з документацією, у старому підземному переході мають виконати деякі будівельні роботи та поточний ремонт: розібрати асфальтове та асфальтобетонне покриття підлоги, очистити зливи, розібрати плитку на стінах. Потім тут планують пофарбувати стелю водоемульсійними сумішами, укласти нове плиткове облицювання на стінах і викласти тактильну та попереджувальну плитку на підлогу. Також у переході планують встановити чотири ліфти для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що в Іванкові на території Київської області відновили рух транспорту на понтонній переправі через річку Тетерів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної військової адміністрації.

За словами чиновників, проїзд по понтону дозволено для автотранспорту вагою до 3,5 тонн. Тимчасова переправа на під'їзді до Іванкова була частково зруйнована внаслідок підняття до критичної межі води у річці Тетерів. Рух транспорту здійснювався через село Кухарі.

"Понтонна переправа облаштована з боку Іванкова у напрямку Києва. Вона з'єднує берег з новим насипним мостом. Усього встановлено 11 ланок. Довжина кожної 6,75 м. Вантажопідйомність понтонної переправи - 120 тонн. Для проїзду транспорту забезпечено реверсний рух", - сказано в повідомленні .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Руслан

26 квітня 2023, 11:13

Проспект Берестейський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися