У Київській області тестуватимуть системи оповіщення про повітряну тривогу

Що треба знати місцевим мешканцям

У Броварах буде проводитися тестування автоматизованої системи централізованого оповіщення Київської області. Про це розповів Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

"До уваги мешканців громади! Сьогодні, 1 травня 2023 року, буде проводитися тестування автоматизованої системи централізованого оповіщення Київської області. У період з 15:00 до 15:20 буде звучати сирена під час проведення контрольної технічної перевірки діючих електромеханічних сирен", — заявив мер Броварів Ігор Сапожко.

За його словами, планується декілька спрацювань сирен з довільними інтервалами часу. Мешканців закликали зберігати спокій і слідкувати за оповіщенням у відповідних додатках та на офіційних сторінках влади Броварів.

"Зберігайте спокій! У разі реальної загрози спрацюють мобільні додатки", — додав Броварський міський голова.

Нагадаємо, у понеділок, 1 травня, з 15:00 до 15:20 у Переяславі також буде проведена контрольна технічна перевірка спрацювання діючих електромеханічних сирен. Це робитимуть з метою тестування програмного забезпечення територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Київської області. У Переяславі планується декілька спрацювань зазначених пристроїв з довільними інтервалами часу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області внаслідок попадання уламка збитої ракети російських окупантів в багатоповерхівку постраждала 13-річна дівчинка та ще одна людина. Ракета впала на багатоповерховий житловий будинок в Українці. Начальник Головного управління національної поліції Київської області Андрій Небитов показав наслідки падіння ракети російських окупантів.

Дивіться також фото і відео наслідків ракетної атаки у Київській області, які оприлюднили рятувальники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися