Стало відомо, скільки людей сьогодні живе у Києві: названо цифру

Стало відомо, скільки людей на сьогоднішній день мешкає в українській столиці

Стало відомо, скільки людей на сьогоднішній день мешкає в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації.

Відомо, що у Києві мешкає близько 3,6 мільйонів людей, кількість людей майже повернулася до позначки довоєнного становища. Зазначається, що економічна активність зростає. Більше починає працювати бізнес та сфера обслуговування.

"Ми всі розуміємо, що це потрібно, щоб у нас були податки, які нам необхідно витрачати насамперед на нашу національну безпеку", - заявили в КМДА.

У березні 2022 року було зафіксовано найменшу кількість людей у столиці – 1,3 млн осіб. У середньому, 1,5 млн осіб було протягом березня та квітня минулого року. Станом на сьогодні у Києві понад 3,6 млн осіб. Перед початком великої війни у Києві проживало 3,9 млн осіб.

Нагадаємо, що закон про деколонізацію в населених пунктах України передбачає перейменування всіх назв міст, сіл та вулиць, пов'язаних з РФ, СРСР та Російською імперією, набув чинності 25 квітня.

Національна комісія зі стандартів державної мови протягом двох місяців з дня опублікування цього закону має оприлюднити на своєму офіційному вебсайті перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до цими стандартами.

Рада у шестимісячний термін ухвалює рішення про перейменування населених пунктів з урахуванням пропозицій, поданих органами місцевого самоврядування, військовими (військово-цивільними) адміністраціями населених пунктів та рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пришта

2 травня 2023, 07:20

А коли приберете ганьбу київської влади, що московська зірка у самому серці столиці височить на шпилі будинку навпроти вул. Б.Хмельницького і цуму???!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися