Актуально

Чи закриють транспорт в Києві. Відповідь КМДА

Чи закриють транспорт в Києві через посиленого карантину і перенесення міста в "червону" зону небезпеки поширення COVID-19, вирішували сьогодні, 22 березня, на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

В ході засідання було прийнято рішення, що громадський транспорт Києва продовжити їздити по маршрутам в звичайному режимі, але в салоні кількість пасажирів має бути не більше 50% від загальної кількості місць для сидіння.

"Підкреслюю необхідність неухильного дотримання пасажирами протиепідемічних правил - масочного режиму і соціальної дистанції. Місто сьогодні робить все для того, щоб не допустити транспортного та економічної кризи і колапсу медичної системи", - додав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Раніше Кабінет Міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки. Уряд надав повноваження регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій самостійно приймати рішення про карантинних обмежень в роботі громадського транспорту.

Відзначимо, що в КМДА нічого не говорять про роботу маршрутних таксі. Ймовірно, що маршрутки продовжать їздити по місту з переповненим салоном, що може негативно позначитися на рівні захворюваності на COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися