У КМДА розповіли, коли зможуть розірвати договори з УПЦ МП

У Київській міській раді заявили, що зможуть розірвати договори з Українською православною церквою Московського патріархату лише після заборони її діяльності Верховною Радою України

У Київській міській раді заявили, що матимуть змогу розірвати договори з Українською православною церквою Московського патріархату лише після заборони її діяльності Верховною Радою України.

У мерії підтримали вимоги про розірвання договору з УПЦ МП, але заявили, що виконати їхня столиця зможе лише після ухвалення Верховною Радою відповідних законодавчих актів.

Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради 5 квітня та за добу зібрала понад шість тисяч підписів. Саме така кількість голосів потрібна для розгляду петиції владою.

Нагадаємо, що з секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що духовенство УПЦ МП силою не виганятимуть із Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій. Про це чиновник повідомив під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За його словами, УПЦ МП не відрізняється від інших інститутів і має привести свої документи у відповідність до закону, щоб працювати на території України.

"Для нас це питання національної безпеки, робота російської церкви на території нашої країни не може бути саме з точки зору нашої безпеки. Якщо будь-який інститут пов'язаний з московією, він не має права працювати на території нашої країни. Їм потрібно привести у відповідність усі свої документи , які є у цієї установи. Вони нічим не відрізняються від усіх інших інститутів, що працюють на території нашої держави. У нас заборонено співпрацю з країною-агресором", - сказав Данилов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися